MeditációkSpirituális tanítások

Földhöz kötő meditáció

Földhöz kötő meditáció
Olvasd át néhányszor az itt következő gyakorlatot, hogy amikor magnóra veszed, már ismerős legyen a szöveg. Ha ezzel készen vagy, húzd ki a telefont és menj arra a csendes, szent helyre, amelyet kialakítottál magadnak. Hozd a magnót, a noteszt és a tolladat. Helyezkedj el kényelmesen, végezd el kis rituálédat – gyertyagyújtás vagy füstölő meggyújtása – és máris kezdheted a gyakorlatot.
1. Hunyd be a szemed. Összpontosíts, és figyelj a légzésedre. Egész testedet lazítsd el.
2. Ha ellazultál, lásd, hogy talpadból és gerinced alsó végéből gyökerek nyúlnak bele a földbe.
3. Kilégzéskor képzeld azt, hogy a testedben felgyülemlett feszültségeket és mérgező anyagokat a gyökereiden keresztül leküldöd a földbe, ahol ezek átalakulnak és újra felhasználódnak majd.
4. Ha gyökereid már elérték a lehető legmélyebb pontot, testedet pedig sokkal könnyebbnek és nyitottabbnak érzed, akkor kezdj el energiát felszívni a földből. A föld energiája gyógyít és táplál. Továbbra is lélegezd ki a feszültséget és lélegezd be ezt a gyógyító földenergiát.
5. Érezd, amint ez az energia gerinced alsó végén összegyűlik és gyökércsakrádba ömlik. E csakra energiáját izzó vörös fényként lásd testedben. A gyökércsakra biztonságod és stabilitásod központja. Ha ez a csakra nyitott és az energia szabadon áramlik benne, akkor lényed legmélyén úgy érzed, tartozol valahová, biztonságban és otthon vagy a testedben és a világban.
6. Ezután hagyd, hogy a földenergia tovább áramoljon a gerinceden felfelé, második csakrádig, vagyis a szexcsakráig. Ez köldököd alatt kb. öt centiméterre helyezkedik el, és kreatív energiád raktározó helye, legyen szó fizikai, művészi vagy szexuális kreativitásról. Ha ez a csakra nyitott, akkor képes vagy örömet érezni testedben. Megnyílsz a kreativitás és a szexualitás előtt. Sugárzó vagy és élettel teli.
7. Ha úgy érzed továbbléphetsz, akkor lélegezd a földenergiát napfonatodba. Itt kapcsolódsz akaratodhoz és saját személyes erődhöz. Napfonatodba képzelj lüktető, meleg, sárga fényt. Tudd, hogy erős vagy és egészséges egész, képes vagy megteremteni mindazt, amiért ebben az életedben megszülettél, mégpedig lelkesen és megszentelt módon.
8. A föld energiája mintha valamiféle szökőkútból áramlana szét testeden. Erezd, hogy a szívközpontodba jut. Lásd, amint mellkasod közepén csodálatos zöld fény izzik, olyan zöld és életteli, mint a tavasz. A szívósakra a szeretet gyűjtőhelye és a testedben érzett emócióké. Most lépj kapcsolatba szeretetteli természeteddel, érezd érzéseid erejét és gyengédségét. Tudd, hogy a szeretet gyermeke vagy és azért születtél erre a világra, hogy szeretetet adj és kapj.
9. Hagyd, hogy az energia tovább áramoljon fölfelé a mellkasodba, a szívós a torokcsakra közé. Kulcscsontod alatt kb. 3 centiméterre helyezkedik el csecsemőmirigy csakrád, az együttérzés, a közösségi érzés és a béke csakrája. Kékeszöld a színe. Erezd családodhoz, barátaidhoz, az egész emberiséghez való kapcsolódásodat. Tudd, hogy nem vagy egyedül, hogy a Minden Létező szerves, de egyedi része vagy.
10. Most hagyd, hogy a földenergia torkodba és füledbe szálljon fel. Képzeld el, hogy égkék fény ragyog ott belül. Lehet, hogy kedved szottyan valamiféle hangot adni ezen a ponton, ne tétovázz, adj bármilyen hangot, ami jólesik. Ez megmasszírozza majd az izmokat torkodban és megnyitja kommunikációs központodat. A torokcsakra irányítja a beszédet és a hallgatást, figyelést, az igazmondást és a spontaneitást. Láss egy fordított háromszöget, mely a füleidet a torkoddal köti össze. Helyezd könnyedén füledre ujjbegyeidet, tenyereid pedig érjenek össze állad alatt, ezzel a V alakzattal kösd össze torkodat és füledet. Most nyitottá válsz a kommunikáció felé, fejleszted beszéd- és hallóképességedet.
11. A következő lépésben szívd az energiát homlokod közepébe. Itt van harmadik szemed, a tudatosság kiterjesztésének és a lelki észleléseknek a középpontja. Erezd, hogy sötét kékeslila fény izzik a homlokod közepén levő pontban. Tudd, hogy extraszenzorikus (érzékszerveken túli) érzékelésed táplálkozik innen, s ha ehhez a csakrához hozzákapcsolódsz, akkor felébresztheted ezt a képességedet, és más világokat láthatsz, hallhatsz és érezhetsz.
12. Most hagyd, hogy a föld energiája egészen a fejtetődig emelkedjen. Itt van koronacsakrád, mely Isten-tudatodhoz és Magasabb Énedhez kapcsol. Erre a pontra összpontosítva lélegezz finoman és egyenletesen. Képzeld el, hogy ibolyalila fény lüktet a koronacsakra belsejében és sugárzik szét onnan. Hagyd, hogy ez az energia egyre intenzívebbé váljon.
13. Lásd, hogy a földhöz kötő energia a föld közepéből felfelé emelkedve sorra átjut csakráidon, felfelé halad és fejtetődből folyékony fénygejzírként ömlik kifelé. Az energia hullámokban tör felfelé, lásd, amint kiömlik a fejed tetején, és csillogó fényzuhatagként omlik alá, megtisztítja és átmossa testedet, egyensúlyba és összhangba hozza összes csakrádat.
14. Továbbra is lélegezz finoman és egyenletesen. Érezd, hogy minden csakrád megtelt fénnyel. Ha ez megtörtént, újra érezd azt, hogy fejed tetejéből indák, kacsok, energiaágak nyúlnak felfelé, és összekötnek a Nappal és a Holddal, naprendszerünk bolygóival, a csillagokkal és a mennyekkel. Erezd, amint az energia ömlik ezeken a szálakon lefelé, megtölti koronacsakrádat, s az most már mennyei fényben ragyog.
15. Az előző folyamathoz hasonló módon hagyd, hogy ez az energia végigáramoljon testeden. Hagyd, hogy megtöltse fénnyel harmadik szemedet, füledet és torkodat, csecsemőmirigyedet, szívedet és napfonatodat, szexuális és gyökércsakráidat. Erezd, hogy ez az energia áramlik tovább lefelé, gyökereiden át a földbe csorog, ettől aztán a bolygó is fényesebben ragyog.
16. Most a menny és a föld energiái folynak át minden csakrádon, egymásba fonódnak, és a testedet az univerzumhoz kötik. Minden csakrádat egyszerre érzékeld. Erezd, hogy élő fényből alkotott szivárvány vagy, hogy az univerzumhoz és a Teremtőhöz kapcsolódsz, és a földhöz vagy kötve.
17. Figyeld légzésedet. Érzékeld újra tudatosan testedet, és a helyet, ahol éppen ülsz. S ha a folyamat végére értél, nyisd ki a szemed és nézz körül világodban.
Idézd vissza, mit is éreztél az első gyakorlat (fizikai tested földhöz kötése – bevezető gyakorlat) elvégzése után. Figyeld meg, mit érzel most. Megváltozott-e valami benned? Ha körülnézel, másmilyennek látod a szobát? Állj fel, nyújtózkodj, sétálj körbe. Másképp érzékeled saját testedet? Vizsgáld meg alaposan, hogyan hat ez a gyakorlat érzékelésedre és érzéseidre.
Minden alkalommal, amikor újra elvégzed ezt a gyakorlatot, úgy érzed majd, hogy egyre könnyebben megy. Csakráidat is egyre tisztábban fogod érzékelni. Mivel meglehetősen hosszú gyakorlatról van szó, ne keseredj el, ha menet közben elterelődik a figyelmed. Könnyen megesik ez bárkivel. Ám ha észreveszed, hogy ez mindig bizonyos csakráknál következik be, akkor következtethetsz arra is, hogy az adott csakrához tartozó életterületeken vannak komoly tennivalóid, és hogy készen is állsz arra, hogy finomtested e területeit alaposan megvizsgáld és meggyógyítsd.
Közzétette: Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
(Az írást csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több segítségért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a napi hírekről, üzenetekről, amik segíthetik életedet!


Az angyalok tudják a választ

 

Related posts

Spiritualitás III: Isten létezése

Sandal

Anyagi tested földhöz kötése – gyakorlat

Sandal

Esemény megteremtése/Fény meditáció – VIDEÓVAL

Sandal

Írj kommentet

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .