Angyalok/ArkangyalokArkangyal leírások

Azrael arkangyal

Azrael arkangyal kártyaNEVE JELENTÉSE: “Isten segítsége”.
ÁLTALÁNOS MEGJELENÉSI KINÉZETE: Hosszú barna haj, mindig fehér-fekete öltözékben látható, vagy csuklyával. /szerk.Sandal/
VÉDNÖKSÉGÉBEN LÉVŐ ÜGYEK: Halál és a haldoklók angyala, gondozók, temetkezési vállalkozók, gyásztanácsadók, ravatalozók igazgatói; vigyáz a gyászolókra és óvja lépteiket az elengedés folyamatában.
MENNYEI FELADATKÖREI: Bármelyik angyal kísérőnk lehet ebből a világból a másikba, de Azrael van kirendelve azok mellé, akik kínlódnak és kapaszkodnak az életbe, amikor már lejárt a földi idejük. Azrael a halál angyalaként ismert, és csak azért ez az ijesztő stigma, mert az ő feladata elvinni azokat a lelkeket, akik kapálóznak és kiáltoznak. Ezt a feladatát könyörületességgel és szeretettel telve végzi,
odaadással, hogy segíthessen a lelkeknek átjutni új létükbe. Sokan elfogadják a halált, amikor eljön az idejük. Sokan félnek tőle, de csendben megadják magukat. Ilyenkor láthatjuk angyalainkat és lelki vezetőnket, szeretteinket, akik előttünk távoztak. A többieknek, akik foggal-körömmel kapaszkodnak a betegágyhoz vagy homokba dugják a fejüket, ott van Azrael. (Nem annyira ijesztő, mint amilyennek hangzik, a csokit is szereti, és a klasszikus fekete-fehér filmeket is.)
MIKOR ÉRKEZIK ÉLETEDBE? Azrael nem csak a halál pillanatában jelenik meg, ne ijedj hát meg tőle. Akkor is segítségül jön, amikor halálfélelmünkkel vagy az ismeretlentől való félelmünkkel kell szembesüljünk. Azért jön el, hogy megnyugtassa azokat, akik nem tudják, hogy mi várja őket odaát, pár jó tanáccsal lát el, hogy mi várhat rád a lelkek világában. Nem kell félni Azraeltől, sőt annak örül a legjobban ha valaki megöleli, mert gyengédséget és szeretetet szeretne árasztani.

ELŐRELENDÍTI/ELŐIDÉZI: bajtársiasság, béke, biztonság.
LEBONTJA: kétségbeesés, gyász, bűntudat, reménytelenség, magányosság, megbánás, keserű bánat.
JELLEMZŐ ENERGIÁJA (HŐMÉRSÉKLET/SEBESSÉG/TERMÉSZETI ERŐ): hideg/változó/levegő.
SZÁRNYAI: tarka fekete, galamb szürkével színezve.
ÁLTALÁNOS ÖLTÖZETE: fekete hullámzó szatén rojtos ruha; fehér vászonrojtok.
IKONOK: holló, kasza, csontváz/koponya.
ÁLLATOK: denevér, bogár, fodorbél, sárkány, moly és pillangó, holló, sas
NÖVÉNYEK: ciprus, kanadai fenyő (mérgező), liliom, tiszafa (mérgező
TÁRGYAK: temető, halotti takaró, éneklő/károgó madárcsapatok, sírkő, kasza, koponya/csontváz.
BOLYGÓ: Szaturnusz, Plútó.
NAP: szombat.
ÉVSZAK: ősz, tél.
TERMÉSZETI ERŐ: levegő.
FÉMEK: cián (mérgező), ólom (mérgező), higany (mérgező). 
KRISTÁLYOK ÉS DRÁGAKÖVEK: fekete turmalin.
FORMÁK: lágy hullámok.
CSAKRÁK: korona.
ZENEI HANG: F.
HANGSZEREK: cselló, csembaló.
SZÍNEK: fekete, szürke, ezüstös, fehér.
SZÁM: 0.
ILLAT: liliom
ILLATTÍPUS: nehéz illatú virágok.
RUHÁZAT (ANYAGA): szatén.

 

Hogyan lépj kapcsolatba Azraellel:
Azrael látogatása hatalmas méretű békét és nyugalmat hoz magával. Tisztán hallók számára hangja mély és átjárja a lelket; körbejár, mint egy ritmusos vers, magával ragad. Hangja finom, mintha valaki a füled mellett lélegezne.
Tisztán érzők számára Azrael jelenléte hűsítő, mintha friss levegőt lélegeznél be, virág- és esőillattal párosulva.
A tisztán látók zavarba jöhetnek Azrael csillogó fekete rojtos ruhájától és kaszájától. Nem mindenkinek jelenik így meg, tudja, hogy kik azok. akik elbírják ezt a látványt, és kik azok, akik nem. Ha érzékeny szívű vág)’, csak finom kavargó viharfelhőként jelenik meg, vagy elküldi előbb fekete kancáját, a királynőt, hogy vágtasson körbe játékosan, amíg meg nem barátkozol vele.
Halállal álmodni nem azt jelenti, hogy valóban halál következik be a környezetedben, inkább csak egy jelentős változásra mutat rá életedben. Ha rémálmodban valaki meghal, vagy magadat látod meghalni, hívd segítségül Azraelt, nyugtasson meg és segítsen meglátni, hogy mi is volt az álom valódi jelentése.

Miben segíthet?
-az elhunyt lelkének átvezetése a másvilágra
-a gyászolók támogatása-anyagi, szellemi és érzelmi téren
-tanácsadás gyász idején
-vigasz a haldoklóknak és a gyászolóknak
 
Fohász:
Szükségtelen szertartásosan viselkedned, kiöltöznöd, kicsípned magad, Azrael arkangyal e nélkül is hallgat a hívó szóra. A látványos készülődés helyett elegendő komolyan, őszintén kérni a segítségét gyász vagy haláleset idején. Egyszerűen gondolj rá, és máris megjelenik. Íme a megidézésére alkalmas szöveg egyik változata:
Azrael arkangyal, vigasztalj meg most engem! Segíts meggyógyulnom. Kérlek, vedd le szívem terhét, segíts felfognom a helyzetben rejlő áldás értelmét. Segíts letörölni a könnyeimet, és összeköttetésbe kerülni a mennybe távozottal. Kérlek, töltsd fel tiszta energiával a halott szeretteim és köztem kialakult kapcsolatot, hogy tisztán, érthetően kommunikálhassunk egymással. Tudom, hogy meghalt rokonom (kedvesem stb.) a közelemben tartózkodik, és te, Azrael, mindkettőnkre vigyázol. (Ha a gyásszal kapcsolatban további, egyéni kéréseid vannak, azokat ide toldd be a szövegbe). Köszönöm, Azrael.

Teljes leírás:

Elsődleges feladata segíteni az emberi lelkeknek, hogy a test fizikai halálakor átjussanak a mennyek birodalmába. Azrael vigasztalja a fizikai létezést épp maguk mögött hagyó haldoklókat, ő biztosítja a szenvedésmentes halált, és segíti az újonnan érkezettek beilleszkedését a másvilágon. A halott rokonságának megvigasztalása és mély gyászuk enyhítése szintén az ő dolga, a hátramaradott családtagok fájdalmát gyógyító energiákkal és isteni fénnyel csillapítja, s ugyanezen eszközökkel éri el, hogy megbirkózzunk a veszteség kínjaival, és idővel továbblépjünk. Azrael támogatja a túlélő rokonok, barátok és ismerősök érzelmi, spirituális továbbhaladását az anyagi világban. Ha elvesztettünk valakit, és nem tudunk úrrá lenni fájdalmunkon, szólítsuk Azraelt, kérjük segítségét és vigasztalását.
Azrael gondoskodik a gyászmunkával foglalkozó tanácsadók érzelmi egyensúlyáról azzal, hogy megóvja őket a túlzott együttérzéstől, továbbá szájukba adja a helyzethez illő leghatásosabb szavakat. Hívjuk Azraelt, amennyiben egy haldokló végóráit és átlépését akarjuk megkönnyíteni, s vigasztalni is szeretnénk. Bárki, bármilyen vallású ember fordulhat hozzá. Ő segíti az elhunytat a másvilágon, és segít, hogy találkozhassunk vele a mennyekben.
Azrael arkangyal feltűnően csendes, nyugodt és higgadt. Megadja a gyász méltóságát, és soha nem él vissza a gyászolók kiszolgáltatottságával. Mindezen felül a nyugodt erő és a vigasz kiapadhatatlan forrása, amelyből szükség esetén mindenki meríthet.
Így vallott magáról: -Álmatlan éjszakákon, gondterhes gyászban, amikor nyugtalanul hánykolódsz az ágyban, csillapítom zaklatott elméd, meghozom az álmod. A kipihent elme és test erősebb, jobban állja a gyász, a búcsú és a temetés fájdalmait. Ne habozz hát, hívj a szükség idején imáimért, közreműködésemért, közbenjárásomért. Én majd fohászkodom a melletted álló többi angyallal szeretett hozzátartozódért és érted is, s mindent megteszünk az isteni erő segítségével, hogy támogassunk téged.
Közzétette: Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
(Az írást csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több segítségért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a napi hírekről, üzenetekről, amik segíthetik életedet!

Related posts

Ramiel arkangyal

Sandal

Mihály arkangyal

Sandal

Luciel arkangyal

Sandal

Írj kommentet

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .