MeditációkSpirituális tanítások

Anyagi tested földhöz kötése – gyakorlat

Földhöz kötő meditáció
I. gyakorlat:
Anyagi tested földhöz kötése – bevezető gyakorlat
Bár sokan szeretnek törökülésben ülni, mi úgy találtuk, ezekhez a gyakorlatokhoz ajánlatos székre vagy díványra ülni úgy, hogy hátad egyenes legyen és mindkét talpad a talajon van. Ez segít, hogy érezd a kapcsolódásodat a földhöz.
1. Helyezkedj el kényelmesen és hunyd be a szemed. Kezed helyezd a combodra.
2. Figyelmedet összpontosítsd a testedre. Először a talpadra figyelj, ezután lassan, de alaposan figyeld meg a lábszáradat, combodat, törzsedet, karjaidat, nyakadat és a fejed. Közben érezd, hogy be- és kilélegzel. Be-és kilélegzel.
3. Képzeld azt, hogy fény vesz körül. Belélegzéskor lélegezd be ezt a fényt, töltsd meg vele az egész testedet.
4. Kilégzéskor lélegezz ki minden feszültséget vagy fájdalmat, melyet állkapcsodban, arcodon vagy a válladnál érzel. Lélegezz ki minden egyéb feszültséget, melyet testedben másutt érzel. Lélegezd be a fényt és fújd ki a feszültséget. Lélegezd be a fényt és fújd ki a feszültséget, míg teljesen megnyugszol és elcsendesedsz belül.
5. Ha elméd elkalandozik vagy csacsogni kezd, figyelmedet finoman tereld vissza lélegzetedhez.
6. Most lásd azt, hogy talpadból aprócska gyökerek nőnek ki, s ugyanilyen gyökerek sarjadnak gerinced alsó végéből is. Erezd, amint a gyökerek egyre növekednek. Ereszd őket át a széken, bele a padlóba, jussanak le a földbe, nem számít, hány emeleten kell áthaladniuk.
7. Továbbra is lélegezz be fényt és fújd ki a benned lévő feszültséget, s eközben lásd magad előtt, hogy gyökereid lenyúlnak mélyen a földbe, egyre mélyebben és mélyebben és mélyebben, jól megkapaszkodnak ott és jó erősen a föld középpontjához kötnek.
8. A következő belégzés közben képzeld azt, hogy gyökereiden keresztül lélegezni tudsz. Szívd magadba a föld energiáját, ahogy egy szalmaszálon folyadékot szívsz fel. Szívd magadba a föld energiáját, töltsd meg vele egész testedet, érezd, hogy betölti a szívedet, s aztán egész lényedben keringeni kezd ez az energia.
9. Most fejed tetejére összpontosítsd, oda, ahol a koronacsakrád van. Lásd magad előtt ezt a 4-5 cm átmérőjű helyet, lásd, hogy kezd lassan megnyílni. A nyílásból szálak nőnek kifelé és indákként áthatolnak a mennyezeten, át az épület tetején, felnyúlnak az égig, eljutnak egészen a mennyekig. Lásd, hogy ezek az indák a Naphoz, a bolygókhoz és a csillagokhoz kötnek téged.
10. Belégzéskor lélegezd be a mennyek energiáját, szívd magadba azt az energiát indáidon és fejtetődön keresztül. Irányítsd ezt az energiát szívedbe, hagyd, hogy a szíved csordultig teljen a mennyek sugárzó fényével. Ezután érezd, ahogy ez a fény betölti egész lényedet és a testedben kering.
11. Most egyszerre lélegezd be mindkét energiát – a földből felfelé, a mennyből lefelé szívjad – azonos ritmusban. Hagyd, hogy ezek az energiák a szívedben összefonódjanak és feltöltsék testedet. Lélegezd be az energiát – a földből felfelé, a mennyből lefelé. Most már teljes biztonságban vagy, hozzákötve az éghez és a földhöz.
12. Ha idáig jutottál, érzékeld újra tudatosan a saját testedet, érezd, ahol és ahogy ülsz. Erezd szíved dobogását. Hallgasd a körülötted hallható hangokat. Lassan-lassan, amikor jól esik, nyisd ki a szemed.
Most pedig nézz körül. Figyeld meg, másmilyen érzés-e a testedben lenni? Az emberek általában arról számolnak be, hogy sokkal jobban tudatában vannak testüknek ilyenkor, sokkal inkább jelen vannak. Ha úgy gondolod, akkor most lejegyezheted noteszodba érzéseidet és benyomásaidat. Ne felejtkezz el a dátumról sem.
Közzétette: Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
(Az írást csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több segítségért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a napi hírekről, üzenetekről, amik segíthetik életedet!

Az angyalok tudják a választ

Related posts

Földhöz kötő meditáció

Sandal

Mer-Ka-Ba meditáció

Sandal

Spiritualitás III: Isten létezése

Sandal

Írj kommentet

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .