Angyali olvasószoba

A negatív hang – mi akadályozza az angyalokkal a kapcsolatteremtést

Angyal ördög madárak
Az egónak van egy olyan jellegzetessége, amely néha megakadályozza az angyalokkal való kapcsolatteremtést. Az egó önmagában nem rossz, akkor sem, ha bizonyos körökben igen rossz a híre. Egónk az, amely szívén viseli legfontosabb érdekeinket; azon ügyködik, hogy megvédjen a csalódásoktól vagy az esetleges kudarcoktól minket. De ha szerető önelfogadással nem nyújtunk elegendő táplálékot neki, akkor kialakul bennünk egy negatív hang, mely mindig olyan érzéseket kelt bennünk, hogy érdemtelenek vagyunk, és ez a hang egyfolytában kritizál minket.
Ezt a negatív hangot a fejünkben halljuk. Ez az a részünk, mely folyton ítéletet mond felettünk, s az ítélet így hangzik: „Bűnös vagy” vagy „Nem vagy elég jó”. Folyton másokkal hasonlítgat össze minket, (s az összehasonlításban általában alul maradunk), szid vagy kritizál, és a perfekcionizmus elérhetetlen céljait állítja elénk. Az is lehet, hogy hízeleg nekünk, mégpedig azáltal, hogy másokban folyton hibát talál és hiányosságaikért korholja őket, így akarja elérni, hogy jobban érezzük magunkat.
Ez a negatív hang néha egyes szám első személyben beszél pl. „Teljesen reménytelen eset vagyok.”;„Soha nem viszem semmire.”; de néha második személyt használ mint pl. ha ilyesmit mond: „Te kis hülye, hát ezt meg miért csináltad?”. Teljesen lehetetlen, hogy a szívünk nyitott legyen olyankor, amikor ez a hang veszi át bennünk az irányítást.
Rájöttünk arra, hogy úgy bánhatunk el legkönnyebben ezzel a hanggal, ha először is felismerjük. Először csak vegyél tudomást róla: „Aha, itt a kis negatív hang.” Ekkor – mint egy, a figyelmünkért sivalkodó gyerek – hangja elcsitul, hiszen megkapta, amit akart. Ha felismered és tudatosan érzékeled jelenlétét, akkor pontosan megtudhatod azt is, miféle negativitást dédelgettél magadban eddig.
Hogy megkönnyítsük számodra mindezt, itt egy lista a leggyakrabban előforduló negatív hangocskákról, illetve azokról a viselkedésmódokról, melyeket az a hang indít el bennünk:
 
Érdemtelenségérzés
Intimitástól való félelem
Kétely
Elhagyatottság
Félelem a csalódástól
Elutasítottság
Perfekcionizmus
Neheztelés
Büszkeség
Irigység
Meg nem felelés érzése
Féltékenység
Kritizálás (magunké és másoké)
Bűntudat
Düh
Áldozattá válás
Gyűlölet
Szégyen
Gyász
Hibáztatás
Önmocskolás
Becstelenség
Elidegenedettség érzés
Tagadás
Uralomvágy
Összpontosítás hiánya (céltalanság)
Ambivalencia/önellentmondás
Halogatás
Határozatlanság
Fáradtság
Unalom
Depresszió
Apátia (érzéketlenség), fásultság
Mohóság
Mindannyiunkra más és más jellemző.
Közzétette: Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
(Az írást csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több segítségért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a napi hírekről, üzenetekről, amik segíthetik életedet!

Az angyalok tudják a választ

 

Related posts

Arkangyali Fénytemplomok

Sandal

Angyali megerősítések

Sandal

Azt adod meg Atyának amit kér, vagy amire vágyik?

Sandal

Írj kommentet

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .